Romme 28 december

Den 29 november grejade Emilia Leo en trippelseger, varav två montésegrar, på Romme. För femte gången (!) i december månad har Emilia grejat en dubbelseger och vid fyra av dessa dubbelsegrar har det blivit seger i både monté och sulkylopp. Årets seger nummer 117 och 118 grejade hon på Romme där hon varit helt överlägsen som segerrikaste lärling (sulky och monté) med sina 23 segrar. Bakom Emilia var Elias Strandberg tvåa i ligan. Emilia var överlägsen som segerrikaste montéryttare med sina 15 segrar på blott 19 starter (!) Fyraårige Mellby Galanga (e. Maharajah) yngst i loppet som en av två fyraåringar var ohotad från spets för Emilia. Tredje segern på fem starter i monté för Mellby Galanga och två andrapris imponerar. Segertid 15,5/2160 meter. 30.000 kronor till Oscar Berglund som ägare och tränare. Kalle Alander är skötare.

Emilia fick ersätta Magnus A Djuse med fyraårige Father Of Sun (e. Pastor Stephen) och andra raka segern med Emilia. Emilia avancerade från andra utvändigt fram till ledaren 1100 kvar och via spets 700 kvar var Father Of Sun helt ohotad. Segertid 16,0/2160 meter. 30.000 kronor till Stall Rita med Sandra Luomala som tränare.

Jenny A Björk avslutade V75-dagen med seger för fyraårige Viking Gel (e. Järvsöviking). Med tre hästar på startvolten kunde Jenny ganska enkelt ta hand om spets och sedan höll hon greppet hela vägen trots att det gick lite på ”nålar” vissa bitar. Segertid 31,7/2140 meter. 30.000 kronor till Gunnar Lassis och Elisabeth Axelsson som är uppfödare, ägare och tränare. Årets 30:e seger för Jenny som slagit tidigare rekord i antal segrar och inkörda pengar med sina 1,8 miljoner.

J-E GUSTAFSSON