Bollnäs 3 januari

Okashi Cheri (e. Lucky Chucky) var en överraskande vinnare för spelarna i V64-spelet. Efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet kunde Claes Stolt skaffa sig greppet sista biten på ledande Chiptime/Kaj Widell. Segertid 14,3a/1640. 35.000 kronor till Scandinavian Supplements AB med flera. Daniel Hansson är tränare.

Enge Lincoln (e. Yankee Glide) var en mycket fin spetsvinnare för Magnus A Djuse som fick ersätta Torbjörn Jansson. Efter en stentuff inledning, 09,2 första 500, kunde Magnus dämpa tempot till 13,7 första 1000. In på upploppet stack Enge Lincoln undan till en mycket lätt seger. Segertid 13,5a/1640. 35.000 kronor till Peter Eriksson med flera. Veronica Lundström är tränare.

”Det här var en riktig springare. Det gick ruggigt fort första 300 och det var mycket starkt att kunna sticka undan till en helt ohotad seger”. sade Magnus.

Enge Lincoln var vinnaren i DD-1 och Okashi Cheri vinnaren i DD-2. Dagens Dubbelodds: 129,36!

Oskar Kylin Blom avancerade 1200 kvar från fjärde utvändigt med Solitary Champ (e. Mythical Lindy) och via utvändigt ledaren på slutvarvet skaffade han sig ett säkert grepp. Segertid 16,5/2660 meter och 30.000 kronor. Stall Små Kusar HB och Adegraf AB är uppfödare med Stall Små Kusar HB och V5-ISOL AB som ägare. Jenny Eriksson är skötare.

”Han var mycket fin i värmningen och jag hade stora förhoppingar om det skulle lösa sig från ett innerspår på tillägg. Han är en fröjd att köra när han är som bäst”, sade Oskar.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON