Bergsåker 11 januari

Inshallah (e. Gift Kronos) var den stora överaskningen på V75 som en 25-oddsare. Från ett iskallt utgångsläge, tolftespår bakom bilen över 1640 meter, hamnade hon i sjätte invändigt för Johan Brandel. Ut på sista långsidan kunde Johan smyga med i sjätte utvändigt och via en mycket stark avslutning var Inshallah helt ohotad sista biten. Segertid 13,8a/1640 och fina 110.000 kronor. Bo Heyman är tränare och ägare med Kaj Tobias AB. Josefin Frank är skötare och andra raka segern på ett mycket övertygande sätt.

”Det är en jättefin häst som det krånglat lite med. Hon kan vara lite svår att köra i rygg, men nu fick vi bra draghjälp fram till sista sväng. Hon var pigg och laddad hela vägen. Nu hade vi också det rätta flytet med att täten öppnade i 1.12-tempo första varvet och det krävs lite överpace för att man ska hinna fram. Hon avgjorde på ett strålande sätt och jag fick bra vibbar efter värmningen”, sade Johan i sin andra V75-seger. Den första togs på Rättvik 4 augusti 2018 med familjen Brandels Allowable som från ett elftespår över 1640 auto segrade till hela 58 gånger pengarna. Den gången öppnade täten första 1000 efter 1.12!

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON