Bollnäs 26 januari

Fyraåriga norskfödda Årdals Finpåvin (e. Smedheim Solan) var en vinnare i karriärens tredje start för Stefan Rosén. Hon var med som tredje häst efter körda halvvarvet och 900 kvar kunde Stefan smyga fram i rygg på ledaren. Nu var det nära att det skulle gått illa då ledaren bröt ut 300 kvar och störde Årsdals Finpåvin till galopp. Stefan parerade snyggt och det blev till slut en säker seger. Segertid 34,8/1660 meter och 25.000 kronor till Firma Equi Printer. Tomas Rosén är tränare.

Sjuåriga Sabina Memphis (e. Pomerol de Laumac 5,4 miljoner) var en fin spetsvinnare för Kaj Widell. In i första sväng kunde Kaj överta spets och sedan fick han bestämma tempot till en säker seger. Segertid 15,3/1640 meter och 10.000 kronor. Fix Per Eriksson är tränare och ägare med Siw Frank.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON