Sundbyholm 3 februari

Tioårige Julian Sand (e. Juliano Star) var ”gamlingen” i loppet som den äldste tävlande i en säker spetsseger för sin tränare Kevin Svedlund. Efter en omstart där Julian Sand var alldeles för tidig från ett normalt knepigt fjärdespår i volten grejade han ändå spetsstriden i den giltilga starten. Väl i spets fick Kevin bestämma tempot, 14,7 första 1000, och han stack undan till en helt ohotad seger. Segertid nya rekordet över kort distans/voltstart 13,7/1640 meter och 30.000 kronor till Nytur HB i Sandviken (Hans Eriksson)

”Jag var lite för tidigt ute i den första starten. Han är ruskigt kvick oavsett volt eller auto start. Nu låg han på lite väl mycket i spets, men det kändes säkert hela vägen, sade Kevin som har ett bra facit med Julian Sand, en seger, ett andrapris och ett tredjepris på fyra starter.

J-E GUSTAFSSON