Romme 8 februari

Star Quality/Billy Svedlund, Moon´s Black Lady/Tomas Rosén och Joners Tindra/Lukas L Svedlund var tre fina spetsvinnare. Star Quality (e. Pine Chip) kom i träning till Billy i november förra året och nu gjorde han sin första start i regi Billy. Andra segern i den 14:e starten. Billy kunde överta spets i första sväng av snabbstartande Max Majo/Rebecca Fredriksson och efter lugna 21,5 första 1000 var han helt ohotad i en snabbare avslutning sista 400. Segertid 19,7a/2140 och 10.000 kronor. Lars Nilsson och Ronny Gunnarsson är ägare där Lars också är uppfödare tillsammans med Maria Mårtensson Nilsson. Mikaela Sundin är skötare. Star Quality är andra avkomman till Nina Palema. Mormor Mack Action Ås tjänade 4,2 miljoner och längre bak i mödernet återfinns USA-födda Activated, född 1980.

Tomas Rosén fick också han bestämma tempot i spets med Moon´s Black Lady (e. Marion Mad Money) som i en tuff slutstrid mot Ninepoints Googoo/William Eriksson höll greppet hela vägen. Segertid 18,3a/2140 och 10.000 kronor. Tomas är också ägare med Terese T Rosén som skötare.

”Det blev ingen pallplats förra året på 12 starter och resultatraden med ett sjättepris högst upp i raden var inget att skryta med. Nu har hon svarat bra på träningen, men jag trodde nog att hon skulle behöva några lopp i kroppen inför sin årsdebut. Det är en liten ärlig häst som kämpar på bra”, sade Tomas.

Lukas L Svedlund var bestämd när han stack till spets med Joners Tindra (e. Tap In) och väl i spets fick också han bestämma tempot till en säker seger. Segertid 19,3a/2140 och 10.000 kronor i karriärens första seger i den 18:e starten. Karl-Gustav Sundin är uppfödare, ägare och tränare. Joners Tindra är efter i 18 starter segerlösa Sunkissed Indra. Mormor Rosanne Pam lämnade också en av Gävletravets hederskämpar i Sandro Mustang som tjänade en miljon och den bästa prismässiga placeringen var som tvåa i en Bronsfinal på Solvalla, 26/12-2010, värd 110.000 kronor med Sören Eriksson. Ytterligare ett snäpp bakåt på mödernet återfinns familjen Sundins Roleika.

”Jag hade kollat i lopparkivet och sett att hon var kvick ut den första biten. Nu var det ingen som jag ville släppa till och när en av loppets förhandsfavoriter, Adora/Petter Lundberg, hamnade utvändigt kändes det ganska bra. Jag hade koll på hästen utvändigt och hon svarade bra när jag ryckte huvan”, sade Lukas.

J-E GUSTAFSSON