Solvalla 12 februari

Oskar Kylin Blom hade en fin dag med sina starthästar. Efter en seger och ett andrapris under lunchen på hemmaplan drog han vidare till Solvalla med två starthästar. Facit: en seger och ett tredjepris. I prispengar blev det under dagen 108.500 kronor. Treårige Zack Bris (e. Andover Andover) var en fin debutvinnare. Från ett femtespår i volten öppnade han stabilt och bra till rygg på ledaren vilket blev tredje invändigt 1200 kvar. Det löste sig bra för Zack Bris när han på ett fint sätt avgjorde ganska enkelt. Segertid 17,7/2140 meter via 16,3 sista 1000 och fina 60.000 kronor till Brisgå HB i Rosersberg (Bo Norling och Britt-Marie Rudöfors – Norling som uppfödare och ägare) som under lunchen hade sin Lukas Bris som vinnare. Frida Svande är skötare. Zack Bris är första avkomman till Zoey Bris som bara gjorde tre starter och tjänade 8.700 kronor. Mormor är Curly Bris som är mor till Lukas Bris. Formstarke Solitary Champ grejade ett tredjepris.

J-E GUSTAFSSON