Solvalla 14 februari

Banzai Merci (e. Lucky Chucky) briljerade i årets tredje start för sin ägare och tränare Rauno Pöllänen. Efter en vass inledning kunde Rauno försvara sig i spetsstriden och efter tuffa 11,8 första 500 fick han sedan bestämma tempot till 15,9/1000 och 15,1/2000. Banzai Merci stack undan till en säker seger. Segertid 14,8a/2640 via fina 1.14 sista 1000 och 40.000 kronor till Pöllänen Stable AB med flera. Malin Friman är skötare.

”Nu var han mycket bra. (Ruggigt bra enligt Malin) Jag tror han vunnit sina flesta lopp från spets och han kändes mycket fin i värmningen och siktet var inställt på spets. Nu var jag tvungen att köra det som gick den första biten hårt pressad, men vi klarade spetsstriden. Man vet ju aldrig hur en tuff öppning kommer att sätta sig över lång distans, men han kändes fin hela vägen”, sade Rauno.

J-E GUSTAFSSON