Bollnäs 13 mars

Ludwig Wickman, född 1999, noterade årets tredje dubbelseger! I fjol vann han tio lopp på blott 99 starter. Nu ståtar han med nio segrar och fina 22 i segerprocent som kusk. 9 februari vann han en dubbel på Bergsåker och 6 mars var han också vinnaren i två lopp på Bergsåker. Nu blev det en dubbel på Bollnästravet.

Först ut av vinnarna var Bear By The Day (e. Rite On Line) som öppnade vasst bakom bilen från ett åttondespår. Nu valde Ludwig att släppa spets efter körda halvvarvet, vilket blev tredje invändigt varvet kvar. Strax därefter, 800 kvar, var han åter med i rygg på ledaren och när luckan kom 300 kvar avgjorde Bear By The Day på ett fint sätt. Segertid 17,7a/2140 och 10.000 kronor till familjen Johnny Norring som haft hästen i regi sedan november 2018. Sjätte segern i karriären och den första segern för familjen Norring. Bear By The Day är andra avkomman till Daily Mail. Mormor tyskfödda Three Troikas lämnade Zerberus 5,6 miljoner och Western Winner 945.000 kronor som i sin tur är far till Lill Adolf 5,4 miljoner som började karriären med nio segrar och två andrapris på sina första elva starter.

Segern med sexårige Höstbo Elis (e. Tekno Odin) var en mycket fin kuskseger. Från sjätte utvändigt avancerade Ludwig redan 1500 kvar och via utvändigt ledaren varvet kvar var Höstbo Elis ohotad sista halvvarvet. Ludwig litade på sin häst som spelfavorit och han infriade sitt favoritskap på bästa sätt. Segertid 27,6/2160 meter och 10.000 kronor. Tommy S och Sandra Larsson är uppfödare med Tommy S och Oddvar Olsen som ägare. Höstbo Elis är den femte och vinstrikaste avkomman till Höstbo Sandra. Mormor Korenka lämnade Röste Bo 3 miljoner och Höstbo Fredrik 2,5 miljoner. Höstbo Fredrik som var SM-vinnaren 2012 för Jorma Kontio.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON