Bergsåker 21 mars

Tioårige Fylking (e. Järvsöviking) har i flera starter visat fin form utan att segra. Efter ett perfekt smyglopp i andra utvändigt och attack 700 kvar var han en suverän vinnare för Oskar Kylin Blom. Fjolåret blev inte lyckat med endast ett tredjepris på 17 starter. Han började dock årets säsong på ett strålande sätt med seger. Oskar hamnade som sagt bra till direkt från ett tillägg och nu kom den välförtjänta utdelningen. Segertid 25,0/2160 meter och fina 75.000 kronor. Kin Backman i Tandsbyn är uppfödare, ägare och tränare.

”Jag har kört hästen tidigare. Ett tredjepris efter galopp och sedan ett fjärdepris. Det är en otroligt fin häst som sett jättefin ut i årets starter. Han kändes ruskigt fin hela vägen och han svarade bra när han fick sträcka ut. Det blev en tuff avslutning, men han visade härlig inställning där han vägrade ge sig”, sade Oskar.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON