Bollnäs 24 mars

Stefan Rosén har börjat årets säsong på ett strålande sätt. Två segrar, två andrapris och två tredjepris på de första åtta starterna är ett imponerande facit. Årets andra vinnare var norskfödda Årdals Snuppa (e. Bork Odin) som i karriärens 20:e start var en säker spetsvinnare. Stefan prickade starten perfekt från ett så kallat springspår, sjättespår i volten, och i spets fick han bestämma tempot. Årdals Snuppa har i flera starter visat fin form och nu kom den välförtjänta utdelningen. Segertid 31,1/2140 meter och 30.000 kronor. Firma Equi Printer är ägare med Tomas Rosén som tränare. Mormor Vinter Stjerna var en fin travare med nio segrar på 38 starter och fina 695.000 kronor. Hon lämnade Rapp Best, 33 segrar och 2,1 miljoner.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON