Eskilstuna 12 maj

Av 3,932 kvarvarande system på V5-spelet var det bara 144 som klarade 52-oddsaren Dream E.G. (e. Super Photo Kosmos) Efter ett lopp i rygg på ledaren fick Marcus Lilius luckan 300 kvar och Dream E.G. skaffade sig greppet direkt. Segertid 17,2/2140 meter och 25.000 kronor. Första segern i karriären i den åttonde starten. Lars-Erik Eriksson är uppfödare, ägare och tränare. Dream E.G. är första avkomman till Lady Flax som vann tre lopp på blott sju starter. Mormorsmor Havana J.P. lämnade Ecco Flax 582.000 kronor.

Digital Arrival (e. Super Photo Kosmos) spräckte också han nollan i segerkolumnen för sin ägare och tränare Jan Wagenaar. Jan har haft hästen sedan januari månad och efter flera bra prestationer utan seger kom den efterlängtade vinsten. Från ett femtespår i volten öppnade han väldigt stabilt och efter körda 150 meter var han i spets. Nu valde Jan att släppa spets efter körda halvvarvet innan han återigen kunde gå fram och överta spets 1800 kvar. Segertid 18,9/2640 meter via 1.16 sista varvet. Segern var värd 25.000 kronor. Digital Arrival är första avkomman till So Here I Am 1,4 miljoner.

J-E GUSTAFSSON