Romme 19 maj

Harvesting Time (e. Digger Crown 18,2 miljoner) var en säker spetsvinnare för Rikard N Skoglund. Harvesting Time har alltid varit vass den första biten bakom bilen och när Rikard fick bestämma tempot i spets såg han mycket fin ut. Segertid 15,9a/2140 och 30.000 kronor. Anette Ekström är tränare med Anders Pålerfält som ägare. Rikard har ett bra facit med Harvesting Time. På fyra starter har det, hittills, blivit en seger, två andrapris och ett tredjepris.

En fin spetsvinnare var också fyraåriga Georgia Am (e. Timoko) för sin tränare Robert Wilhelmsson. Från ett tiondespår i volten hittade Robert den rätta vägen bland galopperande konkurrenter och ut på första långsidan kunde han överta spets utan strid. Efter lugna 1.20 första 1000 var Georgia Am helt ohotad på slutvarvet. Segertid 17,3/2140 meter via 15,5 sista varvet och 30.000 kronor. Moa Nilsson med flera är ägare. Moa blev ägare till hästen i oktober 2019 och i januari 2020 kom hon i träning till Robert. Hon såg fin ut i kvalloppet på tiden 17,8 och hon kom från en fin debut som tvåa efter ett lopp utvändigt ledaren sista varvet. Georgia Am är fjärde avkomman till Extraordinaire 1,9 miljoner. Längre bak i mödernet återfinns Conch som lämnat Viking Kronos 6,1 miljoner och King Conch 4,1 miljoner.

J-E GUSTAFSSON