Bollnäs 22 maj

Fyraåriga Västerbo Vixen (e. Timoko) har börjat sin karriär på ett strålande sätt med två raka segrar för sin tränare Oskar Kylin Blom. I sin debutseger på Hagmyren ställdes det inga prov där Oskar fick bestämma tempot från ett innerspår i volten. Nu visade hon fin inställning när hon från ett andraspår i volten enkelt kunde ta hand om spets efter två omstarter. Nu var det lite bättre tryck i loppet med ett snabbare inledningsvarv, men det bekom inte Västerbo Vixen som stack undan till en mycket säker seger. Segertid 16,3/2140 meter via 15,4 sista 1000 och 25.000 kronor till ägaren Börje G Stridsberg. Oskar ståtar nu med flotta 20 i segerprocent som tränare i stallets 16:e seger på blott 82 starter och nu har stallet passerat en miljon kronor.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON