Bollnäs 3 juni

Euskara (e. Texas Charm) hade en fin säsong som fyraåring i Frankrike med fem segar (två sulkylopp och tre montélopp), och alla dessa segrar över 2700 meter och 2875 meter. Hon har i hela sin karriär visat fin styrka. Förra året, som femåring, blev det bara två starter med ett andrapris och en fin seger i ett montélopp på Vincennes med 152.000 kronor i förstapris. Årets säsong hade inte börjat på ett bra sätt inför starten i Bollnäs. I sina första fyra starter har det bara blivit ett fjärdepris. Nu visade hon klassen över distansen 3160 meter. Från ett tillägg hamnade hon i sjätte utvändigt för Jorma Kontio. 2200 kvar avancerade Jorma och via utvändigt ledaren 1600 kvar och spets 500 kvar var Euskara helt ohotad i en mycket fin seger. Segertid 15,5/3160 meter via 14,5 sista 2000 och 60.000 kronor. Fredrik Wallin är tränare och ägare med flera. Euskara var enda sto i loppet. Respekt!

Andra raka segern och andra raka spetssegern för Edrica (e. Love You) i årets sjätte start. Jenny A Björk var vinnaren på Solänget. Nu var det tränaren själv, Erik Lindegren, som i spets i första sväng fick bestämma tempot till en säker seger. Segertid 14,2a/2140 och 50.000 kronor. Ägare är Stall ICA Tierp-Easy.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON