Lindesberg 20 juni

Run A Mile (e. Super Photo Kosmos) var en mycket fin vinnare i ett, av två försök, i Midsommarloppet för Oskar J Andersson. Från ett femtespår bakom bilen var hon i spets i första sväng och efter tuffa 09,0/500 och 11,2/1000 höll hon greppet hela vägen i en stenhård slutstrid mot mera meriterade Mamba/Joakim Lövgren. Segertid nya rekordet 12,2a/1640 och 30.000 kronor. Karin Lindfors är tränare och uppfödare med Jan-Olov Lindfors och ägare med Karin Lindfors Trav HB med flera. Tredje starten, av totalt 20, i regi Karin som haft hästen hela tiden med Jörgen Westholm som tränare och nu kom den första segern. En välförtjänt seger efter flera fina insatser utan seger.

Run A Mile är andra avkomman till Last Word Said. Mormor Enough is Enough lämnade Jaded 7,8 miljoner. I finalen grejade hon ett femtepris efter ett fint smyglopp i tredje invändigt för Magnus A Djuse då Oskar J Andersson valde att köra Fredrik Linder-tränade Zeus Bi. Run A Mile travade 1.15,0/2140 meter och tjänade 7.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON