Rättvik 20 juni

Västerbo Grosbois (e. Good As Gold) har visat stigande form efter ett äventyr i Frankrike där han svarade för några riktigt bra lopp, men utan att övrtyga helt. I grund och botten är det en mycket stark kille. Nu fick han fin utdelning om än lite tursamt för sin tränare Rauno Pöllänen. Från sjätte invändigt kunde Rauno smyga ut i fjärde utvändigt 1300 kvar, vilket blev tredje utvändigt inför slutvarvet. Nu var det nära strul när loppets spelfavorit Ready Ribb/Björn Goop galopperade 600 kvar och i rygg satt Rauno med gott om krafter kvar. Nu löste det sig och via utvändigt ledande Mago/Rikard N Skoglund i sista sväng såg det bra ut. Mago höll dock greppet innan han oturligt rullade över i passgång och därmed gick segern till Västerbo Grosbois. Segertid 15,3/3200 meter och fina 75.000 kronor till ägarna Storåsnäll KB i Ingarö.

J-E GUSTAFSSON