Gävle 25 juni

Glide Devie (e. Yankee Glide) visade fin styrka och inställning när han efter en tuff inledning höll greppet för sin tränare Oskar Kylin Blom. Via tredjespår fram till utvändigt ledaren efter körda 550 meter fortsatte Oskar framåt och 1400 kvar kunde han överta spets. Han blev rejält utmanad av Fauntleroy/Ulf Ohlsson på upploppet. Segertid 15,5a/2140 och 25.000 kronor. Easy KB är ägare och Hanna Reiser är skötare. Glide Devie är lillebror till miljonären Volocity de Vie.

Fyraåriga Normal Capture (e. Scarlet Knight med Yankee Glide som morfar) visade också hon fin styrka för Ludwig Wickman. Ludwig hamnade en bit bak i fältet och det var långt fram 700 kvar till ledande Hagaz T.N.T./Mattias Hansson som börjat med 08,0/500 och 10,9/1000. Tempot gynnade Normal Capture som redan i sista sväng såg ut som vinnaren när hon kom i fjärdespår och hon avgjorde hur enkelt som helst i det sjätte försöket i Hedlunds Åkeri AB:s Ungdomsserie. Segertid nya rekordet 13,3a/1640 och 30.000 kronor. Stall T.Z. är uppfödare och ägare med en stolt far Patrick Wickman som tränare.

Kvällens kusk var Mats E Djuse som grejade en fin dubbelseger och samtidigt en fin stalldubbel till Björn Röcklinger. Treåriga Cobol Eternity (e. S.J.´s Caviar) såg mycket fin ut i sin debut och hon avgjorde på ett strålande sätt efter ett lopp utvändigt ledaren i Damklubbens Lopp med sedvanligt mycket fina priser. Det såg ut som omMats hade gjort klart redan varvet kvar och det fanns sparade krafter kvar. Segertid 17,9/2140 meter. 25.000 kronor till Lindblå Data AB och Anders Söderström. Anders är också uppfödare med Peter Söderström.

Nioårige Lamino (e. Love You) fick ett perfekt smyglopp i rygg på ledande D’Laina/Peter G Norman som drog undan i ett jämnt 1.13-tempo där Lamino hade de bästa krafterna kvar den sista biten. Segertid nya rekordet 13,2/2140 meter. 25.000 kronor till Röcklinger Trav AB, Heby (Micael Demmers).

Treårige Guli Fantom (e. Bork Odin med Järvsöfaks som morfar) har börjat sin karriär på ett strålande sätt för sin ägare och tränare JörgenWestholm. Efter sin debutseger på strålande 28,2/2140 meter var han nu en jättefavorit på spelet. Efter en lite trevande inledning från dubbla tillägg galopperade han cirka 1350 kvar och tappade värdefull mark. Varvet kvar avancerade Jörgen och via en härlig svepning över sista långsidan kunde han skaffa sig greppet redan i sista sväng. Segertid 31,4/2180 meter och 25.000 kronor. Heidi Jääskeläinen är skötare.Guli Fantom är lillebror till Guli Major.

Treåriga Isla Nga Hari (e. Readly Express med Varenne som morfar) har också hon inlett sin karriär på bästa sätt. Andra raka segern för Kaj Widell. Kaj kunde överta spets efter körda 400 meter och sedan fick han bestämma tempot till en säker seger. Segertid 16,4/2140 meter. 40.000 kronor till Per-Anders Croon och M.C.Racing AB som är uppfödare och ägare med Mikael Cedergren som tränare. Isla Nga Hari är åttonde avkomman till Staro Bella som tidigare lämnat Staro Ivy League 1,9 miljoner och Staro Leonardo 1,3 miljoner.

En av kvällens gladaste vinnare var säkert Vilma Lindahl, född 1999, som glatt kunde konstatera att femårige Klack Loke (e. Klack Jo) var helt ohotad från spets för David Grundmann i ett försök i Travbutikens B-tränarserie. I april månad blev Vilma ägare till Klack Loke och 16 juni fick hon sin tränarlicens. Seger direkt i första starten! Segertid 29,0a/2140 och 30.000 kronor.

Per Lennartsson avslutade kvällen med seger för fyraåriga Esther Rich (e. S.J.´s Caviar). Per kunde smyga med i fjärde utvändigt och via en stark avslutning sista 700 fick han greppet på M.T.Lecavalier/Oskar Kylin Blom som gjort grovjobbet från tredje utvändigt. Segertid nya rekordet 14,7/2180 meter. 10.000 kronor till SjöblomGruppen AB och Per Lennartsson Trav AB med Linda Nyman som uppfödare.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON