Rättvik 6 juli

Hönn Blesa (e. Moe Odin) ett, av två ston i loppet, var en fin vinnare för Rikard N Skoglund. Hon kom från en mycket fin prestation, som tvåa, på Hagmyren där hon från spets höll farten strålande bakom vinnande Åsrud Vilja som i sin tur travade ett nytt svenskt rekord för utländska kallblodiga äldre travare över kort distans/voltstart. Nu löste det sig helt perfekt för Rikard från ett, på förhand, iskallt utgångsläge från ett åttondespår på tillägg. Hönn Blesa kom fint fram i fjärde invändigt vilket blev tredje utvändigt 700 kvar. 600 kvar attackerade Rikard och via ett tredjespår utan rygg skaffade sig Hönn Blesa ett säkert grepp på upploppet. En mycket fin prestation. Segertid 24,1/1660 meter och 35.000 kronor. Ulf Backhouse är tränare och ägare med Jan Eriksson. Bakom vinnaren avslutade sexårige Hugo Bäck (e. H.G.Balder) starkt till andrapriset på nya rekordet 24,4/1660 meter i sin första start i regi Jörgen Westholm.

J-E GUSTAFSSON