Bollnäs 10 juli

Sotana (e. Bork Odin) var en vinnare för Madelene Johansson i ett försök i Gävleborgs Montéserie. Sotana öppnade bra från ett tillägg och kunde överta spets efter körda halvvarvet. Där fick Madelene bestämma tempot och Sotana höll greppet hela vägen i en tuff slutstrid mot Obelix Rex/Michelle Larsson som utmanade rejält sista biten och det krävdes ett målfoto. Segertid 30,5/2160 meter och 25.000 kronor till ägaren Anders Högberg. Robert Wilhelmsson är tränare. Andra segern i karriären för Sotana och den första i monté i den fjärde starten.

Treårige Hombre D. (e. Walk the Walk) avgjorde på ett mycket bra sätt för sin tränare Oskar Kylin Blom. Från ett tillägg öppnade han bra och redan i första sväng var Oskar fint med i tredje utvändigt, vilket blev andra utvändigt 800 kvar. In på upploppet skaffade han sig ett säkert grepp. Segertid 15,2/1660 meter och 25.000 kronor till Easy KB.

Mormor Gossip grejade andrapriset i Stochampionatet 1997 som spelfavorit för sin tränare och kusk Stig H Johansson. Samma år som Björn Goop grejade sin stora framgång som vinnare med Carolinas Mystic.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON