Bollnäs 25 juli

Raja Ribb (e. Raja Mirchi) var en suverän vinnare i Silverdivisionen för Felicia Molin. Han var helt bortglömd av spelarna och han var endast streckad på 0,63 procent på V75-spelet. Strax efter start galopperade han och tappade värdefull mark. Nu var han dock ikapp de övriga redan två varv kvar och han fick ett fint lopp i femte invändigt. Nu kunde Felicia glida ut i tredje utvändigt 900 kvar när tempot skärptes. I sista sväng kom luckan och via fjärdespår in på upploppet fick Raja Ribb greppet sista biten till 38,40 i vinnarodds. Segertid 14,8/2640 meter och 125.000 kronor. Stefan Sjödin är ägare med Kristofer Jansson som tränare. Nu har Raja Ribb passerat en miljon i intjänade pengar i karriärens 16:e seger hittills. Det är få hästar som grejar en seger efter en inledande galopp i den tuffa konkurrensen i V75.

”Det kändes tufft på förhand och dessutom med ett bakspår. Han brukar trivas bäst i spets och han var superbra när jag vann med honom på Solvalla från spets och med gott om krafter kvar. Jag har ingen förklaring till galoppen. Möjligt att han blev lite generad. Efter galoppen chansade jag och körde invändigt. Han kändes stark i sista sväng, men jag trodde inte vi skulle hinna fram, sade Felicia Molin.

Femårige Nordby Elde (e. Norheim Faksen) var också det en mycket stark vinnare för sin tränare Olle Alsén. Från åttondespår bakom bilen blev det tredjespår första halvvarvet fram till ledaren. Nordby Elde såg stark ut hela vägen och när ledaren galopperade 500 kvar kunde han överta spets. Nu blev han rejält utmanad hela upploppet och han sträckte på sig berömvärt till en seger som var värd fina 100.000 kronor. Easy KB är ägare med Annie Skoglund som skötare.

Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON