Rättvik 1 augusti

Fyraårige Enge Eros (e. Love You) har hela tiden under sin karriär visat en härlig utveckling för sin ägare och tränare Lars-Ove Forslund. Nu provade man i tuff V75-konkurrens och Enge Eros kom med mycket fin form som han visat i de sex senaste starterna. Från ett tolftespår bakom bilen valde Torbjörn Jansson sjätte invändigt innan han kunde glida ut i femte utvändigt 1200 kvar. Varvet kvar var han med i tredjespår och via en stark avslutning i spåren fick Enge Eros greppet sista biten. Segertid 13,9a/2640 via 1.12 sista 1000 och fina 110.000 kronor till Lars-Ove och delägaren Peter Eriksson. Enge Eros ståtar nu med fem segrar, ett andrapris och ett tredjepris på sina senaste sju starter som i pengar inbringat 255.000 kronor. Det var också intressant att höra Torbjörn Jansson innan tävlingarna. Han fick frågan om hans bästa segerchans under dagen och de flesta förväntade sig att han skulle säga Elian Web. – Enge Eros, sade Torbjörn! Hästar efter Love You brukar klara sig högt upp i klasserna och Enge Eros är inget undantag. Han har hela tiden visat fin styrka och en härlig inställning.

J-E GUSTAFSSON