Hagmyren 10 augusti

Jaguar C.Boko (e. Yield Boko) var en fin debutvinnare förra året som treåring för familjen Olle och Camilla Alsén. Två segrar på fyra starter lovade gott. Sedan har det strulat lite, men nu är han tillbaka som en vinnare. Efter ett fint lopp i andra utvändigt kunde Olle vänta med attacken till sista sväng och via en fin avslutning fick han greppet sista biten på ledande Lovely Nova/Rikard N Skoglund. Segertid nya rekordet 14,5/1660 meter och 10.000 kronor. Lovely Nova travade 15,5/1640 meter. Jaguar C.Boko är tredje avkomman till Twins Vilda som också lämnat V75-bekanta Wild Love 1,8 miljoner.

Oskar Kylin Blom fick chansen med Fredrik Tengstad-tränade treåringen Baltic Sun (e. Pojke Kronos) som från spets var ohotad i sin debut. Segertid 16,4/1640 meter och 40.000 kronor. Leif Backman i Avesta är uppfödare och ägare. Ellen Tellander är skötare.

J-E GUSTAFSSON