Hagmyren 6 september

Fyraåriga And Stitch (e. Andover Andover) var efter flera fina lopp under året tvungen att gå ett kvallopp efter tre starter som diskvalificerad för galopp. Den tredje galoppen som orsakade ett kvallopp var inte hästens fel. Den starten blev hon påkörd på upploppet. Nu var hon tillbaka i ett så kallat breddlopp med 10.000 kronor till vinnaren. And Stitch tog enkelt hand om spets för Felicia Molin och där fick hon bestämma tempot till en helt ohotad seger. Segertid 14,4a/2140. Kristofer Jansson är tränare och ägare.

Star´s Fighter (e. Brioni) fick en tuff inledning i tredje spår fram till utvändigt ledaren efter körda 550 meter. Nu kunde Marcus Lillius slinka ned i rygg på ledaren cirka 850 kvar. Nu såg det dock mörkt ut i sista sväng som fastlåst i tredje invändigt innan han fick chansen 200 kvar och då växlade Star´s Fighter tempo till en ohotad seger med till synes gott om krafter kvar i årets första seger. Segertid 15,6a/2140 och 10.000 kronor. Mattias Nyberg är ägare med Rikard Lindh som tränare.

J-E GUSTAFSSON