Hagmyren 12 september

Fyraåriga Iceland Falls (e. Iceland) var en mycket fin vinnare för Claes Sjöström i STL Klass 1 med final på Solvalla 26 september. Från sjundespår i volten öppnade hon fint och Claes kunde överta spets redan efter körda 150 meter. Nu valde Claes att släppa spets till loppets stora spelfavorit Naheed/Magnus A Djuse 1400 kvar. Ledaren drog undan i ett bra tempo och den enda som kunde följa med i rygg var Iceland Falls. Claes kunde vänta med attacken till in på upploppet och cirka 140 kvar galopperade ledaren, vilket öppnade för en ohotad seger för Iceland Falls som visar en härlig utveckling. Segertiden 1.13,0/2140 meter är ett nytt banrekord för fyraåriga ston över medeldistans i voltstart. 110.000 kronor till Stall Stallströ HB i Bjursås. Göran Blom är uppfödare med Håkan Wallberg som tränare. Iceland Falls har nu på sina senaste fem starter tjänat 333.500 kronor.

”Vi fick en pangträff från start. När Helios Di Quattro galopperade efter körda 100 meter kunde vi enkelt överta spets. Jag hade en tanke på att svara spets, men när Magnus kom med bra fart och tidigt i loppet blev det ändå enkelt att släppa. Den hästen han körde kom ju med ett fint rykte och han var också jättefavorit. Hon kändes fin hela vägen och hon är kvick i benen. Styrkan har också blivit allt bättre, sade Claes Sjöström.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON