Bollnäs 15 september

Det krävdes att vara etta eller tvåa i uttagningsloppet till Dam-SM. Jenny A Björk fick förtroendet med Showtimejackflower (e. Ken Warkentin). Hon fick ett fint lopp i tredje utvändigt och mitt på upploppet hade hon skaffat sig greppet. Nu fick hon ge sig sista biten mot starkt avslutande Jackpot Band/Therese Boström, men finaplatsen var klar som tvåa i mål. SM Equie AB och Susanna Hockman är ägare med Thomas Lönn som tränare. Finalen avgörs på Åby 10 oktober.

Jenny avslutade dagen med seger. Fyraåriga Jab´s Estell (e. Caballion) var helt bortglömd, 44,88 i vinnarodds, av spelarna. Från sjätte utvändigt följde Jenny med i tredjespår med rygg varvet kvar och via en stark avslutning fick hon greppet sista biten sedan Gianna Am/Kevin Svedlund oturligt galopperat cirka 50 kvar. Segertid 16,9a/2140 och 10.000 kronor. Bertil och Annica Johansson är uppfödare, ägare och tränare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON