Kalmar 2 oktober

Activated (e. Jocose) var vinstrikaste sto 2019 med segrar i Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet samt tvåa i Breeders´Crown-finalen och fina 4.740.000 kronor på sina tio starter och utsedd till årets sto på den stora hästgalan med hela 80,6 % av rösterna som en av de fyra nominerade. De övriga tre nominerade stona var Conrads Rödluva, Racing Brodda och Sayonara/Fredrik Wallin. Hon var också nominerad som årets fyraåring i fight med Attraversiamo, Campo Bahia och Conrads Rödluva samt nominerad som årets häst. De övriga tre nominerade i den klassen var Attraversiamo, Propulsion och Readly Express. Respekt!

Årets början har inte varit den bästa med blott fyra starter och ett tredjepris som bäst. Nu var hon tillbaka som en vinnare i loppet uppkallat efter Vilhelm Johansson Minne 2020 för fyra- och femåriga ston. Kevin Oscarsson fick chansen med Gävles stolthet. Efter en fin inledning bakom bilen hamnade Kevin utan rygg. Nu blev de avlösta efter körda 550 meter och i andra utvändigt kunde Kevin vänta med attacken till 700 kvar. Activated såg mycket fin ut i tredjespår utan rygg och hon avgjorde på ett mycket fint sätt i årets första seger. Segertid 13,1a/2140 och fina 200.000 kronor till Fredrik Wallin som tränare och ägare med flera.

Foto: PRIVAT

Text: J-E GUSTAFSSON