Rättvik 2 oktober

Lucid Lynx (e. From Above) visade fin form som tvåa i ett montélopp på Solänget innan starten i Rättvik för Lena Fritz. Lucid Lynx var bra med från start och hamnade utan rygg. 950 kvar kunde Lena överta spets och sedan var Lucid Lynx helt överlägsen i det elfte försöket, av tolv, i Dalatravets Montéserie. Segertid 15,9/2140 meter och 20.000 kronor. Daniel Hansson är tränare och ägare med Benita Isokivelä. Stallkompisen Sonny Memphis/Felicia Jansson grejade ett fjärdepris.

Elias Strandberg fick chansen med i 15 starter segerlösa Homeland Pellini (e. Muscle Massive). Med bara två hästar på startvolten kunde Elias enkelt överta spets och där fick han bestämma tempot. Homeland Pellini hade ett klart grepp hela vägen och han höll undan mot vasst avslutande Axl Brown/Lucas H Vikström. Segertid nya rekordet 15,5/2140 meter. 20.000 kronor till Stall Rita med Sandra Luomala som tränare.

J-E GUSTAFSSON