Romme 3 oktober

Västerbo Vixen (e. Timoko) började karriären på bästa sätt med två raka segrar för sin tränare Oskar Kylin Blom. Nu i den nionde starten var hon åter en vinnare. Hon öppnade kvickt bakom bilen och Oskar kunde väldigt enkelt ta hand om spets. Där fick han bestämma tempot och allt såg klart ut. Nu blev det stenhårt sista biten mot en smygkörd Annie Flame/Markus B Svedberg där målfoto visade att Västerbo Nixen hade nosen först. Segertid 16,1a/2140 och 30.000 kronor. Börje G. Stridsberg är ägare och Hanna Resier är skötare. Västerbo Stuteri AB är uppfödare.

Eldar (e. Bork Odin) yngst i loppet som enda fyraåring, visade klassen när han kunde avgöra trots ett tufft lopp i spåren för Kaj Widell. Kaj avancerade 1400 kvar från fjärde utvändigt och varvet kvar var Eldar framme utvändigt ledande Alwinn W.J./Robert Wilhelmsson. Det blev en fin duell på slutvarvet där Eldar skaffade sig greppet sista biten. Segertid 29,0a/2140. 30.000 kronor till Peter Eriksson Andelar AB i Hedesunda med Veronica Lundström som tränare.

J-E GUSTAFSSON