Rättvik 11 oktober

Fyraårige Uto Broline (e. Classic Photo) har verkligen hittat stilen i regi Jessica Simpsson. Fjärde segern på sex starter i regi Jessica och en fin inledning på karriären som A-tränare för Jessica med seger direkt som proffstränare. Uto Broline kunde mycket enkelt ta hand om spets och det kostade bara 17,5 första 500. Mats E Djuse fick sedan bestämma tempot till en säker seger. Segertid 16,2a/2640 och 20.000 kronor. Daniel Lundin med flera är ägare.

Treårige Helio De Fromentel (e. Aladin d´Ecajeul) har i flera starter visat fin form dock utan seger i de första nio starterna för sin tränare Fredrik Wallin. Nu kom den efterlängtade segern och han gjorde det på ett mycket rejält sätt för Mats E Djuse som kört hästen i de tre senaste starterna. Från positionen utvändigt ledaren kunde Mats överta spets varvet kvar och sedan var Helio De Fromentel en säker vinnare. Segertid nya rekordet 14,2a/2140 och 40.000 kronor. Mattias Djuse Stable AB är ägare. Längre tillbaka på mödernet återfinns Ua Uka som lämnade topphästarna Hadol Du Vivier 5,5 miljoner och Fakir Du Vivier 3,5 miljoner.

Mikaela Sundin har fått chansen med mysige fuxen Super Benny (e. Super Light 11,5 miljoner) som i några starter för Mikaela varit nära att vara vinnaren. Från ett bakspår i volten hamnade Mikaela i femte invändigt. Ut på sista långsidan kom luckan och via en härlig avslutning fick Super Benny greppet mitt på upploppet. Segertid 15,1/2160 meter och 10.000 kronor. Stall Imbo HB är ägare med Benny Ohlsson som tränare till den pigge nioåringen som nu gjorde sin 146:e start.

J-E GUSTAFSSON