Digitala travgalan – dag 5

2019 hade Gävletravet ett fantastiskt år ute på travbanorna – troligen det bästa någonsin från våra hästar och aktiva.

14 mars var det planerat för travgala på Gävletravet, vilket vi fick skjuta upp eftersom covid-19 slog till. Tyvärr har vi inte kunnat arrangera galan senare under året så för att försöka göra det bästa av situationen har vi nu bestämt att köra årets travgala digitalt.

Måndag 12 oktober fram till fredag 16 oktober kommer vi att arrangera galan digitalt med alla nomineringsfilmer som var avsedda för den planerade galan på Gävletravet. Vi kommer att presentera några vinnare varje dag i våra sociala kanaler som hemsidan, Facebook och Youtube.

Vi önskar er trevligt nöje framför skärmarna där ni kan minnas tillbaka på fantastiska travminnen från 2019!

Klicka här för att läsa galaprogrammet med texter om alla nominerade.

Klicka här för att se dag 1 måndag 12 oktober

Klicka här för att se dag 2 tisdag 13 oktober

Klicka här för att se dag 3 onsdag 14 oktober

Klicka här för att se dag 4 torsdag 15 oktober

Klicka här för att se dag 5 fredag 16 oktober

Vinnare Gävletravets Travgala 2020

2019 hade Gävletravet ett fantastiskt år ute på travbanorna – troligen det bästa någonsin från våra hästar och aktiva.

14 mars var det planerat för travgala på Gävletravet, men med covid-19 har vi tyvärr inte kunnat arrangera galan och istället har vi under veckan kört en digital travgala i våra kanaler som hemsidan, Facebook och Youtube.

Nu är resultatet presenterat och Årets Häst på Gävletravet 2019 blev Activated som Fredrik Wallin tränar och deläger. Activated som ju även blev utsedd till Årets Sto på Hästgalan i Stockholm 7 februari vann fyra av tio lopp med Stochampionatet och Drottning Silvias Pokal i topp och hon sprang in 4,7 miljoner kronor. Activated blev även utsedd till Årets Fyraåriga varmblod och Årets Sto samt att hon prisades för Årets Bragd.

Här följer alla vinnare från Gävletravets digitala travgala:

ÅRETS HÄST GÄVLE
ACTIVATED

ÅRETS TRÄNARE
FREDRIK WALLIN

ÅRETS KÖRSVEN
EMILIA LE0

ÅRETS BRAGD
ACTIVATED

Motivering:
Under året tog hon klivet från kulltopp till att bli kullens drottning. Efter en perfekt genomförd matchplan förundrades vi av hennes insatser som gav oss gåshud vid flera tillfällen. Vi minns Drottning Silvias Pokal där hon sista halvvarvet flög förbi sina konkurrenter med härlig studs i steget. Vi minns det stora slaget på Skaraslätten – Stochampionatet – där hon bidade sin tid som jumbo och över upploppet sänkte alla efter en virvlande avslutning. Två klassiska segrar som satte avtryck i svensk travsport och minnen för livet.
Årets Bragd på Gävletravet 2019 tilldelas Activated.

ÅRETS TVÅÅRIGA VARMBLOD
SAYONARA

ÅRETS TREÅRIGA KALLBLOD
BÄCKLÖS URIEL

ÅRETS TREÅRIGA VARMBLOD
CRITERION

ÅRETS FYRAÅRIGA KALLBLOD
DÅNPILEN

ÅRETS FYRAÅRIGA VARMBLOD
ACTIVATED

ÅRETS ÄLDRE KALLBLOD
GULLKONGEN

ÅRETS ÄLDRE VARMBLOD
MELIZZA

ÅRETS STO
ACTIVATED

ÅRETS MONTÉHÄST
TOBACCO

ÅRETS MONTÉRYTTARE
EMILIA LEO

ÅRETS AMATÖR
NICKLAS BLOM

SVEN-ERIK LANDINS LÄRLINGSPRIS
EMILIA LEO

ÅRETS PONNY KATEGORI A
WOLFIE  

ÅRETS PONNY KATEGORI B
EKSLÄTTS PURELOVE   

ÅRETS PONNYKÖRSVEN KATEGORI A
JOHANNA BERGSTRÖM   

ÅRETS PONNYKÖRSVEN KATEGORI B
IDA STRÖMBÄCK

ÅRETS HÄSTSKÖTARE
INGVAR OLSSON
Motivering:
Lika självklart som att han äter pannkakor varje torsdag, lika självklart är det att han är uppe tidigt i stallet och mockar och ser till att hästarna mår bra. 1936 började han arbeta som hästskötare när hans far skaffade travhäst och sedan dess har han hållit igång, vardagar som helger. Han slutade tvåa i sin kuskdebut 1943, trots att han aldrig hade kört på en travbana tidigare. Som nybliven 100-åring är han still going strong som Sveriges äldsta hästskötare hemma på gården hos sin son Bill och hans fru Eva Ingvarsson.
Årets Hästskötare på Gävletravet 2019 tilldelas Ingvar Olsson.

ÅRETS HÄSTSKÖTARE
VENDELA WESTERLUND
Motivering:
Med en stark beslutsamhet finns alla möjligheter att komma långt inom travsporten och stark beslutsamhet i kombination med ett brinnande intresse för hästar har hon redan visat. Med en unik känsla för sina passhästar får de kärlek i massor och blir glada och harmoniska i hennes sällskap. Hon är en stor del i Lövdala Gårds fina framgångar ute på travbanorna.
Årets Hästskötare på Gävletravet 2019 tilldelas Vendela Westerlund!

ÅRETS HÄSTÄGARE
BRISGÅ HB, ROSERSBERG
Motivering:
Det är inte resultaten på tävlingsbanan som är det viktigaste utan det är kärleken till hästarna som gör att man år efter år fortsätter att satsa på travsporten. Oavsett om det handlar om träning eller tävling är de på plats i ur och skur och följer sina adepter. De är alltid lika glada och sprider sin glädje till hästarna och teamet i stallet. De är värdiga ambassadörer för vår kära travsport.
Årets Hästägare på Gävletravet 2019 tilldelas Brisgå HB, Rosersberg.

ÅRETS UPPFÖDARBRAGD
KRISTIN PERSSON & NICKLAS BLOM
Motivering:
Med ett relativt smalt material har de satsat målmedvetet och haft en plan för sin uppfödning. 2019 slog den stora drömmen in när hela familjen fick uppleva något helt fantastiskt när Bäcklös Uriel vann Svenskt Kallblodskriterieum och för evigt skrev in sig i svensk travhistoria. Moderslinjen till vinnaren är i allra högsta grad en egen produkt sedan flera generationer tillbaka och Bäcklös Uriel blev dessutom godkänd som avelshingst vid avelsvärderingen under hösten.
Årets Uppfödarbragd på Gävletravet 2019 tilldelas Kristin Persson & Nicklas Blom.

ÅRETS FUNKTIONÄR
ANETTE SWANBERG   
Motivering:
Arbetsuppgiften sköts väldigt noggrant för att den viktiga logistiken ska fungera för våra aktiva på tävlingsdagarna. Med en lojal och positiv inställning till sin arbetsuppgift får våra gäster den bästa servicen när de kommer till Gävletravet. Hon är hjälpsam, hon är glad, hon är otroligt tillmötesgående, en viktig kugge för att våra tävlingsdagar ska fungera. Hon är ”the Queen of boxlistor”!
Årets Funktionär på Gävletravet 2019 tilldelas Anette Swanberg.

ÅRETS ÖVERRASKNING
CHAMILLE   
Motivering:
Det var inte många som trodde på stoet när hon åkte ut på tävlingsbanan för ännu ett lopp den här septembertisdagen. Efter att som vanligt värmt upp och myst i stallet med sin tränare och ägare, så var det då dags för något helt nytt i karriären. Efter en smygresa på innerspår och lucka i sista sväng bet det bra över upploppet där hon var tuffast och passerade mållinjen som vinnare för första gången någonsin i karriärens 103:e start. Allt slit och kärlek till hästen hade gett resultat och den kvällen kom det många glädjetårar i Ingela Nordgren och Jan Petterssons hus i Storvik.
Årets Överraskning på Gävletravet 2019 tilldelas Chamille.