Bergsåker 22 oktober

Xanthis Delicious (e. Never Again) hade inte fått till det i årets fem första starter efter problem med halsen och dåliga blodvärden. Nu är hon tillbaka som en vinnare. Efter en försiktig inledning hamnade Mats E Djuse i sjätte utvändigt. Varvet kvar avancerade han och via en härlig svepning kunde Xanthis Delicious överta spets och sedan höll hon ett säkert grepp. Segertid 14,9/2160 meter och 10.000 kronor. Xanthis Delicious började med tre raka segrar när hon kom i träning till Fredrik Wallin. Nu blev det seger i ett P21-lopp där hon verkligen inte hör hemma. Flenmo Egendom AB är uppfödare och ägare med Olle Lindström. Xanthis Delicious är femte avkomman till B.Glorious som också lämnat Tell Me No Lies 3,9 miljoner och Ready For More 1,7 miljoner. Mormor Good Golly lämnade Dig For Dollars 5,3 miljoner.

J-E GUSTAFSSON