Örebro 24 oktober

Fjolårets vinstrikaste sto, Activated (e. Jocose) är efter en inte helt bra inledning som femåring nu tillbaka som den drottning hon var som fyraåring. Tränaren Fredrik Wallin har matchat Activated i de större loppen och nu har hon hittat den rätta formen. Carl Johan Jepson är kusken som segrat med Gävletravets stolthet i de stora loppen som fyraåring.

Activated hamnade i sjätte utvändigt från sitt dubbla tillägg i ett försök i Diamantstoet – Carl-Erik Lindbloms lopp – med final på Solvalla 28 november. 1200 kvar kunde Jepson smyga med i tredjespår med rygg ända fram till upploppet och när Activated fick sträcka ut var hon helt ohotad i en vass avslutning. Segertid 12,6/2180 meter vilket var ett nytt banrekord för femåriga ston/voltstart och 110.000 kronor till Fredrik Wallin som ägare med flera. Skötare är Annsofie Bergfelt.

”Hon fick ett drömlopp med rygg ända fram till avgörandet. Nu avgjorde hon på ett härligt sätt med en stark avslutning och det var hur kul som helst att se henne på väg mot den rätta formen”, sade Fredrik.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON