Bergsåker 30 oktober

Femåriga Joyness (e. Gift Kronos) har under året visat en härlig utveckling. Efter två kanske blygsamma placeringar som sjunde häst i mål i V75 var hon nu en suverän vinnare. Trots placeringarna i V75 visade hon fin form och i starten innan på hemmaplan satt hon fast med krafter kvar. Nu tog tränaren Kevin Svedlund inga risker. Redan efter körda halvvarvet avancerade han framåt och via utvändigt ledaren 1900 kvar och spets 1700 kvar var hon helt ohotad i en mycket fin seger med till synes gott om krafter kvar. Segertid 16,7a/2640 via 13,8 sista varvet. 30.000 kronor till ägaren Claes Almén.

Familjen Näsman-Lindberg hade hittat en bra uppgift till formstarke Daysofourlives (e. No Frosting) i Bergsåkers B-tränarserie. Från ett tredjespår bakom bilen kunde Hanna Forslin enkelt ta hand om spets och där fick hon bestämma tempot till en helt ohotad seger. Segertid 13,8a/1640 och 30.000 kronor. Daysofourlives har nu tre segrar på sina fyra senaste starter.

J-E GUSTAFSSON