Gävle 5 november

Kevin Svedlund har fin form på stallets hästar. Joyness och Torte Lini har visat härlig form och nu var det dags för seger med Julian Sand (e. Juliano Star) som också han visat form i flera starter utan att segra. Kevin kunde enkelt ta hand om spets och där fick han bestämma tempot till en säker seger. Julian Sand var en av sju spetsvinnare under kvällen. Segertid 16,2a/2140 och 10.000 kronor vilket var förstapriset i alla lopp. Nytur HB i Sandviken är ägare med Sofie Swanberg som skötare.

Fyraårige Hyttas Vrålsnabb (e. Blixtsnabb) gjorde sin första start i regi Oskar Kylin Blom och det slutade med en säker seger. Mattias Hansson förvaltade sin chans på bästa sätt. Från ett tillägg var Mattias i spets redan efter körda 400 meter. Segertid 30,8/1660 meter. Magnus och Erica Lindberg är uppfödare och ägare. Josefin Thorsell är skötare.

Julina (e. Juliano Star) fick ett fint smyglopp i andra utvändigt av Billy Svedlund fram till 700 kvar då hon hamnade utan rygg. Nu visade hon fin styrka och inställning när hon ändå kunde greja segern sista biten mot Janie Jones/Lisa Maria Oeefors som gjort grovjobbet första varvet utvändigt ledaren. Segertid 15,4a/2140. Tord Blomkvist är tränare och uppfödare/ägare med Bo Jansson och Åse Blomqvist. Julina är första avkomman till fina Hickorina Ö. som vann hela 15 lopp och sex av dessa segrar var med Sören Eriksson.

Petter Lundberg körde tre hästar under kvällen och han grejade en mycket fin dubbelseger. Femåriga Adora (e. Gift Kronos) var helt ohotad från spets i karriärens första seger i den 30:e starten. Segertid 16,3a/2140. Stall J och J Beckman HB i Boden är ägare med Josefine Beckman som skötare.

Juliano Star hade fyra avkommor till start under kvällen och tre av dessa segrade, vilket är väldigt sällsynt. Ten Times var den tredje vinnaren. Petter Lundberg attackerade 700 kvar från andra utvändigt och via utvändigt ledande, tappre Jerry W./Suzanne Landin, sista halvvarvet fick han ett säkert grepp sista biten. Segertid 14,6a/2140. Per Nordberg och Marianne Tuuvas är uppfödare och ägare med Jonna Jinesjö som tränare.

Treåriga Joy Alissa (e. Maharajah) yngst i loppet som enda treåring, var ohotad från spets för sin tränare Fredrik Linder. Fredrik kom fint igenom från början från elftespår bakom bilen och redan efter körda 400 meter kunde han överta spets. Joy Alissa stack undan till en enkel seger. Den andra i karriärens tolfte start. Segertid 15,2a/2140. Hållbara Hus I Västerås AB är ägare. Joy Alissa är femte avkomman till Glittra C.D. Mormor Fallon Spin lämnade Hilda C.D. två miljoner och Kricken C.D. en miljon.

Kenneth Gorski attackerade 800 kvar från fjärde utvändigt med Kutafort (e. Triton Sund) som efter en stark avslutning fick greppet sista biten i en stenhård slutstrid mot ledande Screams My Name/Elias Strandberg. Segertid 16,6a/2140. Kjell Schött är tränare. Kutafort är första avkomman till Andonia som vann ett lopp på sina 57 starter och segern togs i Gävle 2008 med Elin Gustavsson.

Fyraåriga Mogas Casandra (e. Caballion) yngst i loppet som enda fyraåring, var helt överlägsen från spets för Emma Tångring i montéloppet. Fyra starter i monté och två segrar är ett fint facit. Prestationen var riktigt bra även om motståndet inte var av högsta klass. Hon öppnade vasst med 10,8 första 500 och 1.13,0 första 1000. Segertid 14,2a/1640. Stall Fly me Home HB är uppfödare och ägare med Eva-Lena Hellman som tränare.

Femårige Kryptonite Zon (e. Muscle Massive) öppnade bra bakom bilen för sin tränare Fredrik B Larsson och satt i spets direkt. Nu fick han lite press den första biten och det kostade 1.11 första 500 innan Fredrik kunde lugna ned tempot till 14,3 första 1000. Kryptonite Zon höll ett säkert grepp mot bra avslutande Harvesting Time/Robert Wilhlemsson. Segertid 14,8a/2140. Zon Trotting HB är ägare.

Franskfödde Drugstore (e. Singalo) fick en tuff inledning i tredjespår fram till utvändigt ledaren efter körda halvvarvet för sin ägare och tränare Martin P Djuse. Nu fortsatte Martin framåt och 1500 kvar kunde han överta spets av ledande Like Lightning/Anna-Karin Rundqvist. Tolvårige West Wing/Mikael M Andersson uppvaktade ut på sista långsidan och de båda duellerade i en fin fight där Drugstore höll greppet hela vägen. Segertid 13,8a/2140. Frida Lejinelov är skötare.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON