Färjestad 9 november

Vici Volantes (e. Orlando Vici) vann två lopp som tvååring. Nu var han en vinnare som treåring. Han har svarat för flera bra lopp utan att segra som treåring i tuffa sällskap. Han var bland annat tvåa i ett uttagningslopp i E3 bakom Global Badman/Daniel Wäjersten och sedan femma i finalen där Global Badman också var vinnaren. Carl Johan Jepson kunde enkelt ta hand om spets och efter 15,3/500 och 15,4/1000 höll han greppet i en snabb avslutning hårt pressad hela upploppet. Segertid 13,8a/2140 via 12,5 sista varvet och 50.000 kronor. Håkan Larsson är uppfödare med Kristian Luomala och ägare med Färgade Miljöer AB. Fredrik Wallin är tränare.

Carl Johan Jepson ordnade en fin stalldubbel till Fredrik när Dusktodawn Sisu (e. From Above) hann fram till seger efter en strålande avslutning i spåren. Carl Johan hamnade i sjätte utvändigt och i sista sväng kunde nog inte ens Fredrik tro att Dusktodawn Sisu skulle hinna fram. Segertid 14,3/260 meter och 30.000 kronor. Stall Blueberryhill-Easy är ägare.

J-E GUSTAFSSON