Bollnäs 26 november

Fyraåriga Iceland Falls (e. Iceland) fortsätter att övertyga. Efter ett kortare tävlingsuppehåll efter sin V75-seger på Hagmyren och ett tredjepris i finalen på Solvalla i september var hon nu tillbaka som en suverän vinnare.

Från innerspår i volten hittade Claes Sjöström ut i fjärde utvändigt. Varvet kvar avancerade han framåt och 700 kvar kunde han krypa ned i andra utvändigt. 400 kvar attackerade Claes på allvar och Iceland Falls stack undan till en helt överlägsen seger. Segertid 13,4/2160 meter via 12,4 sista 1000 i tredjespår och fina 110.000 kronor. Loppet var ett försök i Diamantstoet. Finalen avgörs på Solvalla 26 december. Stall Stallströ HB i Hofors är ägare med Håkan Wallberg som tränare. Göran Blom är uppfödare.

Claes Sjöström har ett fint facit med Iceland Falls. På åtta starter med Claes som kusk har det hittills blivit fyra segrar, ett andrapris och tre tredjepris. Samtliga starter på en pallplats. Iceland Falls var innan starten på Bollnäs Gävletravets vinstrikaste varmblodiga häst. På årets första 15 starter har hon nu tjänat 566.400 kronor. Toppar listan över vinstrikaste hästar på Gävletravet hittills i år gör treårige Bäcklös Faron med sina 683.212 kronor. På tredjeplats finns Activated med 401.500 kronor. När det gäller segerrikaste häst toppar Bäcklös Faron, And Stitch och Enge Eros med sex segrar.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON