Solvalla 4 december

Andra raka segern för fyraårige formstarke Digital Evolution (e. Super Photo Kosmos med Scarlet Knight som morfar) med sin ägare och tränare Jan Wagenaar. Efter en tuff inledning i tredjespår första halvvarvet hamnade Jan utvändigt ledaren. Det kostade inte så mycket då tempot var låga 19,5 första 1000. 700 kvar kunde inte Digital Evolution svara på attackerna bakifrån och i sista sväng såg det lite trögt ut i andra utvändigt. Nu höll han farten strålande och visade återigen sin fina styrka. Till skillnad mot flera av sina konkurrenter är Digital Evolution van att tävla med skor runt om. Seertid 17,5/2140 meter via 14,7 sista varvet och fina 40.000 kronor. Det blev en Gävledubbel då likaledes formstarke fyraårige Dream E.G./David Grundmann avslutade piggt till andrapriset efter en sen lucka. Loppet var ett försök i Customserien – K50. Segern var värd 12 poäng. Jan Wagenaar är nu på åttonde plats med sina poäng. De tolv främsta poängmässigt är kvalificerade att köra i finalen på Solvalla 26 december.

J-E GUSTAFSSON