Bergsåker 12 december

Ella Pace (e. Gift Kronos) var en av skrällvinnarna i V75-omgången som bara fyra system klarade med sju rätt och hela 6,3 miljoner i utdelning. Efter att ha orsakat en omstart kunde tränaren Oskar Kylin Blom ta hand om spets och där fick han bestämma efter lugna 18,9/500 och 18,1/1000. Varvet kvar blev det körning vilket Ella Pace svarade fint på. Hon höll ett säkert grepp hela upploppet i en snabb avslutning till hela 29 gånger pengarna. Loppet var ett försök i Diamantstoet med final på Solvalla 26 december. 110.000 kronor till Easy KB. Moa Bylund är skötare.

”Jag är inte ett dugg överraskad. Jag har sagt åt alla som ringt att det var spets som gällde och från den positionen skulle hon vara svårslagen. Nu grejade vi spetsstriden och då fick det bära eller brista. Känslan var att hon skulle fungera bra i spets. Efter omstarten jag orsakade knäckte hon checkremmen och nu valde jag att tävla utan checkrem och det fungerade bra det också. Hon har visat fin form i flera starter för mig och nu kom den första segern i den åttonde starten i min regi och det var extra härligt att den kom i ett V75-lopp”, sade Oskar Kylin Blom.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON