Bollnäs 16 december

Andra raka segern för Balder D.K. (e. Quite Easy U.S.) som avgjorde på ett starkt sätt från utvändigt ledaren för sin tränare Troels Andersen. Segertid 15,5a/2140 och 50.000 kronor. Sune Hansen Veterinärpraktik AB är ägare.

Två segrar på tre starter för sin ägare och tränare Daniel Hansson är ett fint facit för fyraårige Freckless (e. Scarlet Knight). Daniel blev ägare 30 oktober och den första segern med Jorma Kontio. Nu var det Ulf Ohlsson som var vinnaren. Från spets efter körda 200 meter var Freckless ohotad. Segertid 15,9a/2140 och 50.000 kronor.

Efter tre andrapris och två tredjepris på de första nio starterna var treårige Kattens Moddy (e. B.W.Modde) en välförtjänt vinnare för sin uppfödare, ägare och tränare Tomas Rosén. Efter en lugn inledning hamnade Tomas utan rygg. Halvvarvet kunde han enkelt överta spets och sedan var Kattens Moddy helt överlägsen. Segertid 31,2a/2140 och 50.000 kronor.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON