Eskilstuna 22 december

I tredje starten, av totalt 34 starter, i regi Felicia Molin var Kingup (e. Maharajah) en vinnare i sin första start i monté. Emilia Leo hamnade utan rygg efter en försiktig inledning. Nu visade Kingup fin styrka och inställning när han skaffade sig ett säkert grepp sista biten. Segertid 17,6a/2140 och 10.000 kronor. Ekerum Trav HB i Bro är ägare med Felicia Molin som tränare. Felicia fick hästen i träning 20 oktober och det här var hästens tredje seger hittills i karriären. De två första segrarna var med Felicia Molin och Örjan Kihlström. Kingup är första avkomman till Feedup som var en överlägsen spetsvinnare på Gävletravet 2013 för Marcus Schön. Emilia Leo hade en fantastisk säsong förra året med hela 118 segrar. Hon har verkligen motsvarat förra årets säsong. Segern med Kingup var Emilias 105:e seger och hon är den enda kvinnliga körsvennen med att vinna över 100 lopp. Dessutom två år i rad.

J-E GUSTAFSSON