Solvalla 26 december

I en favoritbetonad V75-omgång var Morotai Degato (e. Maharajah) den enda överraskande vinnaren för spelarna. Oskar Kylin Blom har haft hästen sedan början på maj månad och han har i flera starter visat fin form. Nu fick han en välförtjänt utdelning med hela 220.000 kronor till Bloms Konsulting HB med flera (Oskar Kylin Blom).

Morotai Degato öppnade vasst bakom bilen och Oskar kunde enkelt ta hand om spets. Nu valde han att släppa efter körda 400 meter. I sista sväng såg det mörkt ut att han skulle få någon lucka. Nu stumnade hästen utvändigt (Gävleuppfödde och Gävleägde Gelatiamo) cirka 150 kvar och det var starkt att hinna fram till seger på den korta biten. Nu ville måldomarnämnden kolla på hur luckan kom och det tog en tid innan resultatet förkunnades. Segertid 14,3a/2140.

När det gäller prispengar inkört i ett enskilt lopp toppar Antonio Tabac med 318.000 kronor i träning hos Oskar och Bäcklös Faron som tvåa i Kriteriet med 300.000 kronor. Uppfödarna Thord och Gunilla Sandberg har tidigare haft strålande framgångar med Gazza Degato, 2004 års Derbyvinnare, i topp med 5,3 miljoner.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON