Eskilstuna 5 januari

Efter 17 starter utan seger var Gassin Am (e. Scarlet Knight) en ohotad spetsvinnare för Mats E Djuse. Mats laddade rejält från start från åttondespår bakom bilen och via en stark inledning kunde han överta spets i första sväng. Sedan fick han dämpa tempot rejält och Gassin Am stack undan i en snabb avslutning. Segertid 16,2a/2140 och 25.000 kronor till tränaren Fredrik Wallin som ocksä är ägare med flera. Mormorsmor Island Dream, 5,8 miljoner intjänat, lämnade Infinitif 6,1 miljoner.

Mats E Djuse hade en strålande säsong förra året. Både vad det gäller segrar som inkörda pengar. Innan starterna på Eskilstuna hade han dock 45 starter utan seger innan han nu grejade en fin dubbelseger. Pelas Orthos (e. Super Photo Kosmos) var också det en mycket fin spetsvinnare. Också han från åttondespår bakom bilen. Efter en stark inledning pressade sig Mats till spets efter körda 550 meter och sedan hade han allt under kontroll i en snabb avslutning. Segertid 16,3a/2140 och 25.000 kronor. Stall Jonsson KB i Storvreta är ägare med Rikard Lindh som tränare. Pernilla Söderborg och Patrick Hillberg är uppfödare. Pelas Orthos är sjunde avkomman till Lady Wall Star som också lämnat My Golden 1,9 miljoner. I flera led tillbaka på mödernet återfinns Hans-Ivar Walls fina ston, Lady Snärt, Lady Zoot och Li Lady.

J-E GUSTAFSSON