Solvalla 6 januari

Fredrik Wallin hade en kanonkväll på Solvalla. Tre segrar till stallet på fyra starthästar! Suveränt. Fyraårige Bicc’s Avalon (e. Brad de Veluwe 10,7 miljoner) inledde kvällen med Mats E Djuse. 1200 kvar avancerade Mats från andra utvändigt fram till ledaren varvet kvar och det var ett taktiskt mycket bra drag. Nu fick loppets spelfavorit Llama Tooma/Örjan Kihlström i tredje utvändigt, göra grovjobbet sista varvet i tredjespår utan rygg. Bicc’s Avalon skaffade sig greppet i sista sväng och han stack undan till en säker seger. Segertid 15,6a/2640 och 60.000 kronor till Easy KB. Mikaela Wahlberg är skötare. Bicc’s Avalon har nu segrat över distanserna 1640, 2140, 2640 och 2660 meter. Han är femte avkomman till ostartade Alvena Nova. Mormorsmor Gina Roy lämnade Torvald Palema 26,7 miljoner.

Fine fuxen nu treårige Timber (e. Jocose) visade härlig inställning när han i en stenhård slutstrid fick greppet sista biten för Mats E Djuse. Med blott sex startande blev det en kort galopp i första sväng där Timber blev lite generad av en konkurrent. Nu hittade han rätt gångart väldigt snabbt och han satt med som fjärde häst invändigt. 1200 kvar valde Mats positionen utvändigt ledaren och efter en vass avslutning visade han fin klass. Segertid 17,1/2160 meter via 13,5/1000, 12,5/800 och underkant 1.10 sista 500. Loppet var uppkallat efter Zoogin med fina 100.000 kronor till vinnaren. Fredrik Wallin är också uppfödare och ägare. Nicole Carlberg är skötare. Mormor Operah Bob har lämnat Sauveur 5,5 miljoner.

Xanthis Delicious (e. Never Again) var helt överlägsen efter en vass avslutning från andra utvändigt och attack 600 kvar för Magnus A Djuse. Segertid 13,1a/1640 och 60.000 kronor. Flenmo Egendom AB är uppfödare och ägare med Olle Lindström. Gabriella Broberg är skötare. Xanthis Delicious är femte avkomman till B.Glorious som också lämnat Tell Me No Lies 3,9 miljoner och Ready For More 1,7 miljoner. Efter en fin inledning på årets säsong ståtar nu stall Fredrik Wallin med fyra segrar på de senaste åtta starterna.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON