Bollnäs 10 januari

I karriärens sjunde start var femårige Trollskärs Modde (e. B.W.Modde) en skrällvinnare för Erik Lindegren. Trollskärs Modde var överlägset snabbast bakom bilen. I första sväng valde Erik att släppa spets och med lucka cirka 300 kvar var Trollskärs Modde den starkaste på upploppet. Han såg riktigt fin ut och en klar formförbättring. Vinnarodds: 51,84. Segertid nya rekordet 31,8a/1640 och 30.000 kronor. Marika Karlström är tränare med Roland Lindgren AB Industriservice som uppfödare och ägare under namnet Stall Snatra. Högsta vinnaroddset för Erik är 109,45 när han var en vinnare på hemmaplan med Cartolina Spin 2003.

Andra raka segern för norskfödde Skeie Trym (e. Bork Odin) som efter att ha galopperat bort sig i de två första starterna för Katarina Lekander nu ser kanonfin ut. I spetsstriden var han helt ohotad och sedan fick Emilia Leo bestämma tempot till en helt överlägsen seger. Segertid 27,4a/2140 och 35.000 kronor.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON