Gävle 16 januari

Erik Lindegren har fått en fin start på årets säsong. Lotus Gil (e. S.J.´s Photo) och Kiss Me Quick H.C. (e. Kiss Francais) var två fina spetsvinnare. Lotus Gil hamnade utan rygg och då tryckte Erik upp tempot efter körda varvet och kunde påpassligt överta spets. Det såg ut att kunna bli en tuff match mot smygkörde Ibra Sånna, men Lotus Gil sträckte på sig berömvärt till en säker seger. Segertid 15,4a/2140 och 10.000 kronor till Easy KB. Ida Sörle är skötare.

Kiss Me Quick H.C. var i spets efter körda 400 meter och också han höll ett säkert grepp. Segertid 16,3a/2140 och 10.000 kronor. Sambon Anna Mann är ägare och tränare. Stallet verkar klart på gång. Kings Island King och Edrica avslutade båda starkt till ett andrapris.

Timetorock´nroll (e. Timetosaygoodbye) och Miramaris Futura (e. Royal Dream) var också det två fina hemmavinnare. Timetorock´nroll avgjorde på ett starkt sätt för Karin Nilsson i första försöket i Travbutikens B-tränarserie 2021. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren krigade han till sig segern i en tät slutstrid. Segertid 16,3/2160 meter och 35.000 kronor till All in Stable-Easy.

Miramaris Futura avgjorde också hon den tuffa vägen för Tina Thorson. Nu hamnade Tina i en lite dålig rygg varvet kvar och 800 kvar var hon tvungen att avancera. Nu fick hon greppet mitt på upploppet och det höll hela vägen mot smygkörda konkurrenter som utmanade rejält sista biten. Segertid 16,0a/2140 och 10.000 kronor. Eltito AB med flera är ägare med Stefan Erlandsson som tränare.

I årspremiären var Malin Friman en vinnare med 25-oddsaren Sländan. Nu var det Malin som återigen ordnade en liten överaskning på V65-spelet med tioårige Show Time (e. Running Sea) som var smått heroisk från spets. Det kostade 09,7/500 och 12,4/1000 och det var körning hela loppet med flera uppvaktande konkurrenter. Show Time visade härlig styrka och inställning när han höll ett säkert grepp hela upploppet. Segertid 14,2a/2140 och 10.000 kronor till Rebecka Eriksson med flera. Barbro Carlsson är stolt tränare.

Klaus Kern kunde enkelt överta spets i första sväng med mysige fuxen Duglas (e. Quick Wood). Där fick han dirigera fältet till en helt ohotad seger. Segertid 15,8a/2140 och 10.000 kronor. Günther Gruber är ägare med Sybille Tinter som tränare.

Claes Eskilsson laddade rejält med Grott Maja (e. Orlando Vici) 700 kvar från andra utvändigt och via spets 550 kvar höll hon greppet mot vasst avslutande Twilight Speed/Malin Friman. Segertid 17,1a/2140. 10.000 kronor till Lars-Erik Smås som är uppfödare, ägare och tränare.

I Am Rapida (e. Ken Warkentin) var den tredje Rommevinnaren på V65-spelet. Per Nordlund hamnade som trea invändigt efter startrusningen. Nu hade han fritt fram och 1500 kvar kunde han överta spets. I Am Rapida har visat form i flera starter och nu kom den efterlängtade segern. Segertid 15,6a/2140. 10.000 kronor till Ulrica Löves med flera. Veams Crescendo/Susanne Holmgren avslutade fint till andrapriset.

Franskfödde Eclat de Gravel (e. Soleil d’Enfer) var den fjärde Rommevinnaren under kvällen. Camilla Hanell kom fint fram till andra utvändigt och där kunde hon köra rakt fram i sista sväng och överta spets. Segertid 18,0a/2140. 10.000 kronor till Gasen i Botten i Stockholm AB. Sölve Bäck är tränare.

Kerstin Hell var den femte kvinnliga segerkusken. Miss Sharon (e. Weingartner) fick ett fint smyglopp i tredje invändigt. 800 kvar kunde Kerstin glida ut i andraspår och med rygg 550 kvar avgjorde Miss Sharon sista biten mot Kings Island King som in på upploppet hade skaffat sig greppet. Segertid 17,4a/2140. 10.000 kronor till Kerstin som också är ägare med Maria Lindberg. Miss Sharon är andra avkomman till i 64 starter segerlösa Victoria Hill. Mormor Hills Speedy Ruth lämnade Spader Madame 2,7 miljoner och femfaldig V75-vinnare.

Jan-Olov Persson prickade starten perfekt med fyraårige B.W.Bille (e. Dotterud Teddy) som redan i första sväng kunde överta spets. Där fick Jan-Olov bestämma tempot till en helt överlägsen seger. B.W.Bille såg mycket fin ut. Segertid 29,7/2160 meter och 10.000 kronor. B W Montage AB är ägare med Erika Wallström som uppfödare. B.W,Bille är första avkomman till B.W.Erstin som gjorde blott nio starter och en seger. Segern togs i Gävle 2005 med Robert Skoglund.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON