Bergsåker 21 januari

Efter tre starter som treåring med ett fjärdepris som bäst var nu fyraåriga Moddjerva (e. B.W.Modde) en fin spetsvinnare för Billy Svedlund. Med bara tre hästar på startvolten var Moddjerva helt överlägsen i spetsstriden och ett tag hade hon en ledning på cirka 50 meter. Hon blev utmanad 700 kvar, men hon svarade bra och stack undan till en säker seger. Segertid 35,4/2140 meter och 30.000 kronor. Stall Hea HB i Lingbo är uppfödare och ägare. Moddjerva är andra avkomman till Nordjerva A.M. som vann två lopp under karriären med Billy Svedlund och Mikaela Sundin som kuskar. Mormor Timba har lämnat miljonhästarna Månlykke A.M. och Faks Nils.

Tredje raka segern för Skeie Trym (e. Bork Odin) som fortsätter att övertyga i regi Katarina Lekander. Från ett tillägg kunde Emilia Leo överta spets varvet kvar och sedan var övriga utan chans att kunna utmana. Segertid 28,0/1660 meter och 35.000 kronor. Skeie Trym har nu på sina tre segrar tjänat fina 100.000 kronor. Får han vara fräsch och fin framöver blir han mycket intressant att följa. Med vad han visat nu kommer han att klara sig bra uppåt i klasserna.

J-E GUSTAFSSON