Bollnäs 23 januari

Daysofourlives (e. No Frosting) avslutade fjolåret på ett mycket bra sätt med fyra segrar och två andrapris på sina avslutande åtta starter. Efter ett sjättepris i V75 på Bergsåker i årsdebuten var han nu en suverän spetsvinnare i Klass I för Erik Adielson. Från ett sjundespår i volten var han den snabbaste och Erik var i spets redan efter körda 150 meter. Där fick han bestämma tempot. Ut på sista långsidan blev han rejält pressad och i sista sväng såg det lite trögt ut. Daysofourlives håller alltid farten hela vägen och på upploppet hade Erik ett säkert grepp. Segertid 15,0/2140 meter och fina 110.000 kronor till familjen Näsman med Janaxel som uppfödare och ägare med Anna Näsman Lindberg.

Dagen började på värsta sätt. Jag var ute med Reine W. på en motionstur och nu klippte han iväg med mig och jag släpade i snön, men det gick ändå bra, men med flera blessyrer. Han har gjort det tidigare då han är väldigt skraj för ljud. Han är stor och tung. Sedan får vi avsluta dagen med en V75-seger! Herregud! När vi fick se startlistan på söndagen var vi mycket nöjda. Sedan blev det lite sämre ju längre veckan gick när vi fick läsa vad konkurrenterna hade i tankarna. Han har ju startat mest med autostart och vi var lite osäkra. Jag ringde Erik på måndagen och han tyckte vi skulle köra med amerikansk vagn. Han sade om vi inte får spets så kör vi ändå hela vägen. Han är min favorithäst och det var härligt att vinna ett V75-lopp. Visst är en V75-seger det största, men jag är lika glad även om vi har en vinnare i ett breddlopp. Blue Canyon vann 5.000 kronor med Kevin Svedlund och då var jag den lyckligaste den dagen. Familjen har haft flera fina framgångar under många år. Poppidor, född 1968, vann hela 92 lopp för min far Janaxel. Vi hade också en fin travare i Shejk Yerbouti som många kanske har glömt bort. Han vann 13 lopp för Robert Bergh och tjänade 843.000 kronor”, sade Anna.

Mats E Djuse avslutade dagen med en fin spetsvinnare i Midgårds Viking (e. Björs Frej) som i en tuff slutstrid höll greppet hela vägen mot tappra G.G.Qubba/Wiktor Kylin-Blom som travade nästan hela loppet i tredjespår. Segertid 31,0a/2140 och 30.000 kronor. Rikard Lindh är uppfödare, ägare och tränare.

Värt att notera: Västerbo Grosbois/Rauno Pöllänen höll farten mycket bra till ett andrapris, 75.000 kronor, i Gulddivisionen bakom loppets stora spelfavorit Disco Volante/Ulf Ohlsson. Nordby Kuling svarade också han för ett starkt lopp som trea med Olle Alsén värt 32.000 kronor i kallblodsloppet uppkallat efter Andungen.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON