Gävle 2 februari

Västerbo Vixen (e. Timoko) och Zack Bris (e. Andover Andover) var en fin kusk och tränardubbel för Oskar Kylin Blom. Västerbo Vixen kunde efter en mycket fin inledning överta spets i första sväng. Där fick Oskar bestämma tempot till en säker seger. Segertid 14,8a/1640 och 25.000 kronor till Börje G Stridsberg i Märsta. Hanna Reiser är skötare och uppfödare är Västerbo Stuteri AB. Fem starter, av 15, i spets och fyra segrar för Västerbo Vixen av totalt fem segrar.

Zack Bris, yngst i loppet som enda fyraåring, har visat fin form i flera starter. Från fjärde utvändigt attackerade Oskar 700 kvar och via en stark avslutning fick han greppet sista biten på Vickie Frontline/Jan-Olov Åberg, galopp cirka 50 kvar, som skaffat sig greppet in på upploppet mot ledande Enjoy’s Wifi/Mattias Hansson. Segertid 15,3a/2140 via 11,8 sista 800. 25.000 kronor till uppfödarna och ägarna Britt-Marie Rudöfors-Norling och Bo Norling. Jenny Eriksson är skötare.

Lunchens andra dubbelvinnare var Jorma Kontio. Fyraårige Kenzoki Boko (e. Donato Hanover) var en säker spetsvinnare och andra segern i den femte starten. Segertid 16,2a/2140 och 25.000 kronor. Veli-Pekka Tolonen är ägare med Katja Melkko som tränare.

Fyraårige Lill Hans (e. Bork Odin med Järvsöfaks som morfar) avgjorde en stenhård slutstrid mot ledande Slotts Cornelia/Tomas Pettersson via ett målfoto efter ett lopp utvändigt ledaren. Segertid 32,8/2140 meter. 30.000 kronor till Stall Kawiwa HB i Sandviken. Heidi Jääskeläinen är skötare med Jörgen Westholm som tränare.

Estelle Nordique (e. Real de Lou) ett av tre ston i loppet, visade fortsatt härlig form och inställning när hon avgjorde efter ett tufft lopp utvändigt ledande Au Gratin/Tom Fromell sista 2000 för Torbjörn Jansson. Hon har under en lång tid visat sin styrka och löpskalle och återigen var hon den tuffaste. En stenhård dam som tål att trava den tunga vägen oavsett distans. Segertid 14,7a/2640 i fjärde raka segern. 25.000 kronor till Fincumet Group Oy i Finland. Andra tränarsegern för Katja Melkko.

Häsen Räsern (e. Järvsöfaks) visade också han fin styrka och inställning när han via utvändigt ledande Mjölner Apollo/Per Linderoth på slutrundan skaffade sig ett säkert grepp in på upploppet för Ulf Ohlsson. Segertid 27,6/2160 meter. 25.000 kronor till Karin Roslund och Rolf Stigsson som är uppfödare och ägare med Jan-Olov Persson som tränare och Hanna Edvinsson som skötare.

Mika Forss var offensiv med fyraårige Mr A.E. (e. Orlando Vici). 1300 kvar lämnade han tredje utvändigt och via utvändigt ledande Gauguin/Claes Sjöström sista varvet var han den starkaste. Segertid 18,1/2140 meter. 25.000 kronor till ägaren Toini Eidefors i Enköping. Nicklas Pettersson är tränare. Mr A.E. är elfte avkomman till Queen A.E. som också lämnat Disco A.E. 2,2 miljoner.

Pontiac S.W. (e. Quite Easy U.S.) var en suverän vinnare förra året på Dannero i juni månad när han segrade på fina 11,5a/1640. Efter den insatsen kom han till start under lunchen med sju starter och 10.500 kronor och galoppnoterad i fyra av dessa starter. Nu inledde han som tredje häst invändigt innan tränaren Nicklas Westerholm bestämde sig och via spets 900 kvar var Pontiac S.W. helt ohotad. Segertid 16,6/2160 meter. 10.000 kronor till B Westerbergs Skrot AB i Hofors.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON