Romme 7 februari

Andra raka segern för härlige fuxen Mino (e. Moe Odin) som börjat årets säsong som 13-åring med två segrar på sina fyra starter. Efter ett lopp i femte/fjärde invändigt varvet kvar hittade Erik Adielsson ut i tredjespår 250 kvar och via ett fjärdespår var Mino helt överlägsen i en snabb avslutning. När han har formen är han alltid sylvass sista biten. Segertid 25,5/2160 meter via underkant 1.24 sista 1000 och underkant 1.22 sista 500 och en vassare sista 400. Loppet var ett försök i DubbelCupen med 50.000 kronor till ägarna och tränarna Helena Stens Runfeldt och Niclas Runfeldt. Det var första gången som Erik Adielsson körde Mino.

B.B.S.Day Dream (e. Uptown Yankee) var en överraskande vinnare för spelarna i GS75 som en 37-oddsare. Lina M Björk laddade rejält från början och B.B.S.Day Dream var helt ohotad i spetsstriden. Efter 13,5 första 500 kunde Lina dämpa tempot till 18,0 första 1000. 1400 kvar avancerade loppets spelfavorit Enge Eros/Johan Brandel från sjätte utvändigt fram till ledaren varvet kvar. De båda bjöd på en härlig duell under slutvarvet där B.B.S.Day Dream höll greppet i en stenhård slutstrid. Dock med lite dramatik då ledaren bröt ut på upploppet och det dröjde ett tag innan resultatet förkunnades. Segertid 15,9a/2140 och 35.000 kronor. Tapio Ruha är tränare och ägare med Josefin Lindström.

”Jag fick order att köra från start. Nu var det ingen som provade på allvar i spetsstriden och det kändes bra när vi fick bestämma tempot. Nu var han lite seg i sista sväng, men jag fick ett bra svar när jag ryckte tussarna. Han bröt ut lite på upploppet, men jag tyckte inte att vi hindrade ekipaget utvändigt som kunde köra för fullt hela upploppet”, sade Lina som körde hästen för första gången.

B.B.S.Day Dream är femte avkomman till ostartade My Only Dream. Mormor Song Speed lämnade Prestige 1,6 miljoner och Special Cut 1,5 miljoner.

J-E GUSTAFSSON